Acasa » Transport comercial de animale
Transport comercial de animale
Transport comercial de animale

Asiguram conditiile de bunastare a animalelor in timpul transportului

Transport intern si international

13 autotractoare si 13 semiremorci dotate corespunzator

Soferi atestati profesional cu instruirea necesara

Transport ovine vii

Transport autorizat sanitar veterinar

Transport porcine vii

Transport autorizat sanitar veterinar

se elaborează un plan de călătorie pentru a evita întârzierile inutile;

se verifică dacă animalele sunt apte pentru călătorie înainte de încărcare;

se verifică vehiculul pentru orice eventuale defecțiuni și se curăță înainte de încărcare;

încărcarea, transportul și descărcarea animalelor se vor face cu calm și fără grabă;

se folosesc pereți despărțitori atunci când, este necesară împărțirea vehicului sau separarea animalelor în grupuri pentru a preveni căderea acestora;

se va asigura animalelor suficient spațiu pe podeaua mijlocului de transport și spațiu deasupra animalelor;

șoferii vor conduce cu atenție și grijă față de animale;

dacă va fi necesar, șoferii se vor opri și vor verifica animalele în timpul transportului.

Transport comercial animale. Asigurăm condiții de bunăstare a animalelor în timpul transportului terestru

  Transport comercial animale poate avea influență asupra stării de sănătate a animalelor. Apelând la serviciile Live Stock Transport, aveți garanția asigurării condițiilor de bunăstare a animalelor în timpul transportului. Animalele trebuie să fie potrivite pentru transport comercial animale și nici o persoană nu trebuie să transporte sau să determine un animal să fie transportat într-un mod care poate provoca vătămări sau suferințe nejustificate.
  Toate persoanele care efectuează transport intern de animale sau transport internațional de animale au obligația de a se asigura că animalele sunt transportate corespunzător într-un mijloc de transport și în condiții adecvate pentru acel animal. Persoanele care sunt interesate de transport comercial animale trebuie să se asigure că au fost făcute în prealabil toate aranjamentele necesare pentru a minimiza durata călătoriei și pentru a satisface nevoile animalelor în timpul unui transport comercial animale.

  Condițiile de călătorie pot avea un rol hotărâtor pentru un transport comercial animale. O influență puternică o au condițiile de frig, accentuând efectele retragerii de furaje, dar și căldura excesivă care produce deshidratarea animalelor. Într-un transport international de animale, ventilarea este foarte importantă.
  Perioadele de staționare, aici vorbind despre minutele de odihnă ale șoferilor acreditați, produc un stres termic ridicat animalelor, comparativ cu perioadele în care vehiculul se află în mișcare.
  Înaintea efectuării unui transport international de animale, transportatorii trebuie să se asigure că au următoarele. S-a stabilit traseul în avans pentru a minimiza durata călătoriei și pentru a satisface nevoile animalelor în timpul călătoriei. Autorizațiile de transport sunt valabile. Oricine transportă animale pe distanțe mai mari de 65 de kilometri trebuie să dețină o autorizație de transport.
  Fiecare conducător al unui transport comercial animale trebuie să poarte asupra lui un certificat de transport animale. Transportul animalelor trebuie să aibă întotdeauna o licență de transport animale, precum și o licență de circulație.

Reguli necesare siguranței într-un transport international de animale

  Transport internațional de animale poate solicita orice proprietar de animale și trebuie să se asigure că animalele sunt potrivite pentru călătorie. Mijlocul de transport, inclusiv mijloacele de încărcare și descărcare sunt proiectate, construite, întreținute și operate astfel încât să se evite accidentarea și suferința animalelor. Persoanele care manipulează animalele sunt instruite pentru transport comercial animale.
  În timpul unui transport comercial animale, acestea trebuie să fie hrănite corespunzător, după cum este necesar în funcție de rasă și de distanța care urmează să fie parcursă. Sedativele nu trebuie administrate animalelor în timpul unui transport comercial animale, cu excepția cazului în care sunt sub supraveghere veterinară.
  În cazul în care animalele se-mbolnăvesc sau rănesc în timpul transportului, acestea trebuie mutate, trebuie separate, urmând tratamentul veterinar adecvat si, dacă este cazul, vor fi supuse sacrificării de urgență pentru a nu-i produce o suferință mai mari și pentru a nu îmbolnăvi celelalte animale transportate.

Fiecare animal va fi supus unor verificări înainte de transport comercial animale

  Transport comercial animale nu se poate face în orice condiții. Cel mai important aspect de care trebuie să se țină cont este legat de starea generală de sănătate a acestora. Animalele trebuie să fie potrivite pentru călătoria prevăzută pentru transport comercial animale, încă de la începerea călătoriei și trebuie să rămână sănătoasă pe tot parcursul transportului.
  Animalele rănite, slabe sau care prezintă semne ale unei boli nu trebuie considerate apte pentru transport. Dacă animalele nu sunt capabile să se miște asigure, nu se pot ridica de jos sau au dureri, nu sunt apte pentru transport internațional de animale.
  Dacă au o rană severă, vizibilă, dacă sunt gestante fiind foarte aproape de perioada de naștere sau au fătat cu o săptămână în urmă, acestea nu sunt pregătite pentru transport intern de animale. Dacă animalelor nu li s-a vindecat încă buricul sau au fost supuse unor intervenții chirurgicale cu câteva săptămâni în urmă.

Instruirea și competențele șoferilor care efectuează transport comercial animale

  Transport comercial animale se face în condiții de securitate cu șoferi sau însoțitori responsabil cu transportul animalelor la Live Stock Transport cu 13 autotractoare și 13 semiremorci dotate corespunzător. Transport comercial animale asigurăm pentru transport porcine și ovine vii, care dețin certificat autorizat sanitar veterinar.
  Personalul, șoferii de la Live Stock Transport urmează cursuri de instruire pentru a putea acoperi toate aspectele tehnice și administrative care se pot ivi pe toată perioada transportului.
  Sunt instruiți pentru a cunoaște – condiții generale de transport al animalelor, documentele necesare călătoriei, planificarea exactă a traseului, asigurarea mijloacelor de hrană, nevoile de furaje, precum și cele pentru necesitățile fiziologice.
  Manipularea animalelor – încărcarea și descărcarea trebuie să se efectueze în condiții de siguranță. Totodată, personalul specializat în transport comercial animale trebuie să fie instruit și în ceea ce privește securitatea personală, cum să se protejeze de animalele nervoase.

Live Stock Transport respectă durata călătoriei în siguranță pentru transport international animale

  Transport international animale determină îngrijorare în ceea ce privește bunăstarea acestora. O atenție specifică a fost acordată duratei transportului international de animale, iar durata maximă a călătoriei este reglementată de forurile legislative competente care urmăresc să reducă la minimum orice impact negativ pe care ar putea să îl aibă transportul asupra bunăstării generale a animalelor.
  Au fost identificate patru aspecte ale transportului de animale care au un impact tot mai mare asupra bunăstării stării de sănătate pe măsură ce durata unui transport international de animale crește.
  Aceste aspecte se referă la starea fiziologică și clinică a animalului înainte de transport, starea animalului în timpul transportului, hrănirea și asigurarea odihnei pe toată durata transportului. Aceste patru aspecte trebuie adaptate în funcție de specia și grupa de vârstă a animalelor transportate. În ceea ce privește orele de călătorie, acestea sunt stabilite de fiecare transportator în parte.

Transport intern de animale realizat cu autotractoare dotate corespunzător

  Transport intern de animale se realizează la Live Stock Transport cu mijloace de transport – autotractoare și semiremorci – proiectate, construite, întreținute și operate de șoferi profesioniști astfel încât – animalele vor fi protejate de accidentări și răniri. Animalele în timpul unui transport intern de animale vor fi protejate de temperaturi extreme și schimbările adverse ale condițiilor climatice.
  Fiecărui animal i se permite o ventilație adecvată. Iar mijloacele de transport comercial animale trebuie să permită inspectarea animalelor în orice condiții și la fiecare oprire.
  Transport intern de animale se efectuează cu autotractoare care au o pardoseală autoaderentă, au bariere pentru a împiedica animalele să cadă și să scape de la un etaj superior sau de pe platformele de ridicare. Asigurați despărțitori suficient de puternice pentru a rezista la greutatea animalului. Toate mijloacele de transport au accesorii concepute pentru o funcționare rapidă și ușoară.

Influența unui transport comercial animale asupra bunăstării acestora pe toată perioada

  Transport comercial animale este determinantul cheie al bunăstării animalelor. Stresul animalelor și etapele inițiale ale pregătirii încărcării pentru transport comercial animale pot fi reduse doar manipulând cu o atenție mai bună animalele. Acestea sunt determinate de o proiectare bună a instalațiilor și densității de stocare corespunzătoare a furajelor necesare și a tehnicilor de conducere ale șoferilor.
  În cazul în care animalele nu sunt hrănite și udate în timpul unui transport international de animale, acestea variază în funcție de capacitatea lor de a face față orelor de privare de apă și hrană. Acestea diferă de la o specie la alta, sunt calculate în funcție de vârsta animalului, de starea fiziologică și de accesul la hrană și apă înainte de un transport international de animale.
  Fiecare transport comercial animale trebuie să aibă un însoțitor pentru animale, cu excepția cazului în care șoferul îndeplinește și funcția de însoțitor.

  Pentru un transport comercial animale în condiții de securitate, asigurând bunăstarea animalelor în timpul transportului, apelați la serviciile Live Stock Transport.

transport comercial animale
transport international de animale
Scroll to Top